Home | Giesbers Gebiedsontwikkeling

Park 15 Logistics, Arnhem-Nijmegen

Klik op bovenstaande afbeelding voor een vergroting

Ontwikkeling: 
Giesbers Gebiedsontwikkeling
Realisatie: 
Giesbers Wijchen

Giesbers werkt in het hart van de stadsregio Arnhem-Nijmegen aan de realisatie van een duurzame gebieds-ontwikkeling die zowel een bedrijvenpark van (netto) 85 hectare omvat als de verbetering van de landschappelijke en recreatieve waarden in een aangrenzend gebied van 230 hectare. PARK15 en het landschap De Danenberg, beide gelegen binnen de grenzen van de gemeente Overbetuwe aan de belangrijke snelwegverbinding A15, maken deel uit van een integrale visie op de toekomst van dit gebied. Hier zullen wonen, werken, landschap en recreatie hand in hand gaan.

Het bedrijvenpark is ontwikkeld binnen de huidige opvattingen over zorgvuldige landschappelijke inpassing, het voorkomen van 'verrommeling', duurzaam ruimtegebruik en energievoorziening en doordacht stedenbouwkundig ontwerp. Het is een voorbeeld voor een nieuwe generatie bedrijventerreinen.

Giesbers ontwikkelt en realiseert een nieuwe Europees Distributiecentrum van ruim 60.000 m² voor logistiek dienstverlener Nabuurs Supply Chain Solutions. De transactie is een van de grootste logistieke vastgoedprojecten die in Nederland tot stand gekomen is. De nieuwe faciliteit komt op het bedrijventerrein Park15 in de regio Arnhem-Nijmegen, pal gelegen aan de A15 en de Betuweroute. De oplevering staat gepland voor begin 2017. Giesbers realiseert de ontwikkeling van het gebouw turnkey in opdracht van belegger Goodman.

Nabuurs zal het nieuwe A-klasse distributiecentrum gaan gebruiken als 'Shared Service Centre' voor meerdere klanten, waaronder Kraft Heinz, Mars, Nutricia en SCA. Het duurzame gebouw biedt 60.266 m² magazijnruimte, waarvan 3.000 m² temperatuurgecontroleerd is. Daarnaast is er 1.435 m² ruimte vrijgemaakt voor kantoren, ontmoetingsplekken en technische ruimtes. De nieuwe faciliteit is o.a. uitgerust met LED-verlichting en bewegingssensoren om het energieverbruik en de CO2-uitstoot te verminderen.

Klik hier voor park15 in vogelvlucht

Voor meer informatie: http://park15logistics.com/